From provable security to secure cryptographic implementations (DLS in Cybersecurity)

19.04.2018, 16:15 – 17:15

19.04.2018 16:15-17:15

Speaker: Gilles Barthe, University of Manchester, UK | Location: Hochschulstraße 10 (S2|02), Piloty Building, Room C110

Organizer: CROSSING / GRK Privacy & Trust / CRISP

Building secure cryptographic implementations is notoriously hard. In this talk, Prof. Gilles Barthe will outline a general methodology that delivers formal guarantees on assembly-level implementations through a combination of ideas from deductive program verification, program analysis, and verified compilation. He will also outline the relevance of formal methods and programming languages in the broader context of cryptography.

Short Bio

Website of Gilles Barthe.

Distinguished Lectures Series in Cybersecurity

Mit der Distinguished Lecture Series in Cybersecurity kommen jedes Semester herausragende Experten aus Wissenschaft und Wirtschaft nach Darmstadt, um die vielfältigen Chancen und He­raus­for­de­rung­en im Bereich der IT-Sicherheit zu diskutieren.

Die Redner stellen in den Vorlesungen richtungsweisende Forschungsergebnisse verschiedener Disziplinen vor, fassen komplexe Themenbereiche zusammen und zeigen den momentanen Kenntnisstand ihres Forschungs- oder Arbeitsgebietes auf.

Die Vorträge sind öffentlich. Interessierte Besucher sind herzlich willkommen. Nach der Vorlesung gibt es Möglichkeit zum Austausch bei einem kleinen Buffet vor Ort.

Vergangene Distinguished Lectures in Cybersecurity in Bildern.